EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Кіно > Прем’єра документального фільму «Чубай».

Прем’єра документального фільму «Чубай»

Прем’єра документального фільму «Чубай»
Прем’єра документального фільму «Чубай»

Категорія: Кіно

Дата проведенння: 14 вересня 2014 року

Місце проведення: Ресторан імпровізацій «Грушевський cinema jazz» (просп. Шевченка, 28)

Велика прем’єра вересня: повнометражний документальний фільм про одного з кращих українських поетів Григорія Чубая. А також концерт: Плач Єремії, Віктор Морозов, Джалапіта

Пів року тривали зйомки. Фільм робить неймовірні відкриття раніше невідомих фактів з життя Чубая, які перевернуть уявлення про постать поета…

Про ідею та зйомки фільму розповіла донька поета і координатор цього проекту Соломія Чубай.

Ідея

Ідея фільму про батька давно в мені жила, десь протягом 6-7 років. Мені хотілося зняти фільм, у якому б донька шукала свого батька. Лише тепер розумію, що на все свій час. Приходить момент — і зорі на небі складаються й допомагають тобі. Цього року Сашко Фразе-Фразенко сам підійшов і сказав, що він готовий зняти фільм про Грицька Чубая.

Вихід у світ «П’ятикнижжя» минулого року дав певний поштовх до зйомок цього фільму. Я зрозуміла, що Грицько Чубай — безмежний. Він — наче Всесвіт, його можна досліджувати і видавати все життя.

Герої

Під час зйомок фільму вдалося зустрітися з друзями батька: Олегом Лишегою, Віктором Морозовим, Ігор Калинцем, Юрієм Брилинським, Миколою Рябчуком та ін. Цікавими були інтерв’ю з моєю бабцею Стефою (тещею батька).

Найбільшим враженням для мене була подорож до рідного села і хати, яку збудував мій дідусь Петро. Я почувалася там, наче вдома. Все було дуже рідним. Там усе село носить прізвища Чубай і Гетьман (батько Грицька в часи переслідувань взяв прізвище дружини — Гетьман — Ред.). Вулиця, на якій стоїть дідусева хата, тепер названа на честь Грицька Чубая.

Найприємнішою несподіванкою була зустріч з моїм двоюрідним братом – Юрком Чубаєм (племінником батька). Батько виховував Юрка, і вони багато часу проводили разом.
Ексклюзив

Знімаючи фільм, дізналася дуже багато нового про батька. Шанувальники будуть дечим подивовані, люди, в яких ми брали інтерв’ю, були неймовірними щирими. Я дізналася, що батько грав на гітарі народні пісні, що він міг намалювати на стіні портрет Леніна із закритими очима. Також нам розповіли, звідки в нього була така впевненість, що він геніальний поет, правдиву історію, чому його вигнали з Київського університету і багато іншого…
Презентація

Перед показом можна буде поспілкуватися з режисером фільму Сашком Фразе-Фразенком, а також із друзями Грицька Чубая: Ігорем Калинцем, Олегом Лишегою, Віктором Морозовим, Миколою Рябчуком, Юрком Кохом, Юрієм Винничуком, Влодком Кауфманом.

Після показу відбудеться концерт Тараса Чубая, «Джалапіти» та Віктора Морозова.

 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.