EN      RU      UA     
 
(+38 032) 247 54 51
(+38 067) 672 18 33
(+38 095) 634 88 85
 
41 90 90
lvivtour
info@lvivtour.com.ua
Головна     Готелі     Оренда квартир     Екскурсії     Визначні місця     Афіша     Контакти

Львів-Тур > Афіша > Мистецтво > Виставка “Паперове перевтілення”.

Виставка “Паперове перевтілення”

Виставка “Паперове перевтілення”
Виставка “Паперове перевтілення”

Категорія: Мистецтво

Дата проведенння: 01 жовтня 2010 року

Місце проведення: Благодійний фонд збереження архітектурних пам’яток (вул.Коперника, 40а)

Кажуть, друкована книжка помирає і її дедалі більше витісняють електронні забаганки та новітні мас-медіа. Як би там не було, але про такий хід подій мріють усі дерева нашої планети. З кожним роком електронне читання стає все зручнішим, кориснішим і мотиваційно зрозумілим. Як і те, що папір перетворюється на бездоганний і справді чистий матеріал для безмежної уяви митця.

У країнах зарубіжжя вже давно цікавляться різноманітними техніками виготовлення паперу, паперових скульптур, картин, витинанок, аплікацій. З 16 вересня по 1 жовтня Україна долучиться до світової спільноти шанувальників цього мистецтва. Найяскравіші майстри з усієї України зустрінуться під час 17 Міжнародного «Форуму видавців у Львові» на виняткову для України виставку паперової скульптури та мистецтва книги «Паперове перевтілення», аби довести: друкована книга жива, вона стає будівельним матеріалом для духовного та естетичного перевтілення.


Мета заходу – познайомити українців із найкращими зразками національного паперового мистецтва і самобутніми його творцями, а також навчити усіх бажаючих створювати листково-картково-книжкову красу в домашніх умовах. Для цього у перші дні виставки планується провести ряд майстер-класів, на яких відомі митці навчатимуть робити листівки, функціональні й красиві закладки для книжок, аплікації, витинанки й книжкові подарунки.

«Цілий рік ми знайомили наших читачів із найкращими зразками книжкового мистецтва, арткнигами, паперовими скульптурами й витинанками, розповідали про їхній творців і подібні виставки закордоном, – діляться організатори події й редактори культурно-видавничого проекту «Читомо» Ірина Батуревич й Оксана Хмельовська. – «Виставка «Паперове перевтілення» – це український внесок у світове захоплення папером, це сучасне стильне мистецтво й доказ того, що друкована книжка не помирає. Вона просто перевтілюється».

Знайомство з майстрами й святкування 1-го дня народження сайту «Читомо» відбудеться 18 вересня о 16.00.


Учасники:

Олена Тихонюк – київська художниця, ілюстратор збірки вибраних творів Б.-І. Антонича “Велика гармонія”, використовує в ілюструванні пластичні можливості витинанки. Крім того, дівчина до витинкарства підходить науково – у її «вченському» портфелі чимало робіт на цю тему: “Витинанка Східного поділля”, “Витинанка в оформленні книги”, “Витинанка в освітньому процесі”, “Композиційні трансформації”, “Шляхи розвитку сучасної витинанки”.


Ася Гонца – черкаська майстриня витворів із паперу, учасниця незліченних виставок, симпозіумів, міжнародних фестивалів, власниця другого місця на міжнародному конкурсі «Український тиждень мистецтв». Також вона навчає своїх вихованців мистецтву паперу.


Ліля Тєптяєва – художниця-ілюстраторка дитячих книжок із Коломиї, використовує техніку аплікації, проводить численні майстер-класи й пише про книговидавництво. Спеціально для нашої виставки створила нові аплікаційні роботи.


Олена Турянська – майстриня зі Львова. Навчалась у Львівському Державному Коледжі Прикладного та Декоративного Мистецтва, у Львівській Академії Мистецтв. Диплом отримала на факультеті інтер’єру та дизайну. Учасниця багатьох міжнародних виставок у Німеччині, Польщі, Росії, Австрії, США.


Дарія Альошкіна – скульптор та витинанкар. Творить з каменю, дерева, металу, кераміки, паперу. Темами для творчості найчастіше обирає жінку у різних її проявах. А ось тема кохання для Дарини є найцентральнішою у всіх видах мистецтва.


Тереза Барабаш – львівська художниця, організаторка багатьох перфоменсів і мистецьких виставок. Про розмах її робіт можна говорити, побувавши на акції «Аплікація духу. Трансміфічні проекції».

Джерело: lviv-online



 
Афіша Львова

 Всі

 Фестивалі

 Музика

 Нічне життя

 Театр

 Кіно

 Література

 Мистецтво

 Культура

 Спорт

 Інше

 Архів

Популярні замовлення
Квартира на вул. Фурманській
Велика і дуже затишна квартира з величезни king-size ліжком біля Оперного театру.
Квартира на вул. Головацького
Комфортабельна квартира для 2-3 людей між центром міста і ж/д вокзалом.
Готель "Нота Бене"
Сучасний затишний готель в тихому кутку Львова
Оглядова екскурсія по Львову
Ви пройдете місцями, по яких ходили практично всі короли Польщі та імператори Австрії.

Карта Львова
Карта Львова
Найбільш детальна інтерактивна карта Львова з деталізацією до будинку.